Min hud är extremt känslig, jag kan inte använda hudvårdsprodukter
18
mar 2021

0 Kommentarer

Min hud är extremt känslig, jag kan inte använda hudvårdsprodukter

Min hud tenderar till den känsliga sidan. En fuktighetskräm som skulle fungera utmärkt för min bästa vän kommer att få min hud att bli röd och irriterad, och ibland till och med lite svullen. Och detta är inte nödvändigtvis en allergi mot en specifik ingrediens; faktiskt, jag har aldrig haft allergier av något slag. Det är bara det att jag har extremt känslig hud.

Och det är en riktig downer. För jag har också torr hy. Så min torra hud irriterar mig, och produkterna jag använder för att återfukta irriterar mig också... så vad ska jag göra? Även apoteksmärken som indikerar att de är bra för känslig hud kan få mina hudproblem att blossa upp om jag använder dem mer än ett par gånger i veckan. Och min hud behöver (och förtjänar) mer vård än så.

Det jag verkligen behövde var en hudvårdslinje som var speciellt framtagen med de bästa ingredienserna för riktigt känslig hud. Inte bara vanliga känsligheter. 

BÄSTA HUDVÅRDSPRODUKTER FÖR VERKLIGEN KÄNSLIG HUD

Efter att ha provat en mängd olika rengöringsmedel, serum och fuktighetskrämer från den vanliga apotekshyllan, blev jag frustrerad över att finna att de sällan fungerade med min ultrakänsliga hud (som är särskilt känslig i ansiktet och på bröstet). Men jag var så lyckligt lottad att ha hittat dessa produkter som äntligen, ÄNTLIGEN, ger mig den bästa huden jag någonsin har haft. Den är återfuktad (men inte oljig), naturligt rosa (istället för inflammerad) och fast/elastisk (inte "läskig").

  1. Neocutis BIO CREAM Overnight Soothing Cream – Min hud har en tendens att vara på den torra sidan, men kommer att bryta ut med mild akne när jag applicerar fuktighetskräm på natten. Jag har inte tyckt att det är fallet med denna över natten lugnande fuktkräm. Jag kan använda den på natten eller på morgonen utan att min hud reagerar på ett sätt som gör att jag trycker in flaskan på baksidan av skåpet, för att aldrig se dagens ljus. Nej; den här flaskan förblir i mitten som en del av min dagliga rutin. Det är lugnande efter en lång dag utomhus och återupplivande efter vila. Jag älskar att den inte har några dofter eller färger tillsatta, och att den inte heller är testad på djur. Jag känner att tonen och konsistensen på min hud har förbättrats sedan jag började använda den här krämen, och de mjukare delarna av mitt ansikte har stärkts upp lite. Men med tanke på hur känslig min hud är för produkten är min favorit sak med denna kräm att den återfuktar och mjukgör utan att orsaka röda prickar eller kliande områden. Det gör jobbet för min känsliga hud, och det gör det bra.
  2. Neocutis NEO CLEANSE Gentle Skin Cleanser - I slutet av dagen vill jag ta bort damm och smuts, samt smink, utan att torka ut och dra bort allt det naturliga bra från min hud. Det är därför jag älskar denna rengöring från Neocutis. Den tvättar varsamt bort dagen utan att ha några av de där hårda rengöringsingredienserna som brukade göra mitt tvättade ansikte och hals röda och fläckiga. Efter att ha använt denna perfekta rengöring känns min hud fräsch, bekväm och verkligen vacker i sitt naturliga tillstånd. Jag älskar produkter med glycerin eftersom de verkligen hjälper min hud att absorbera och hålla på fukt, vilket är särskilt viktigt för torr hud som min. Den är gjord av skonsamma ingredienser som är perfekta för min rodnadsbenägna hud, och jag njuter verkligen av känslan av mitt fräscha ansikte efter att ha tvättat mig med denna milda ansiktsrengöring.

  3. SkinMedica TNS Essential Serum – Jag är kär i det här serumet. Den är så skonsam att jag kan använda den en eller två gånger om dagen, om jag vill, och gör ett vackert jobb för att uppnå slutmålet: att föryngra min hud samtidigt som jag minskar utseendet på fina linjer, textur och hudton. Eftersom min hy vanligtvis varierar från ganska blek till rosa/rodnad, uppskattar jag verkligen kvällskvaliteten på detta allt-i-ett-serum.                                                         
  4. Obagi ELASTIderm ögonkräm – Jag önskar att jag hade börjat använda en ögonkräm i tjugoårsåldern, men jag kan inte gå tillbaka i tiden (även om den här ögonkrämen ibland får mig att känna att jag har det). Även om huden runt mina ögon inte är lika känslig som på andra ställen i ansiktet, halsen och dekolletage, föredrar jag fortfarande en ljusare kräm för mina ögon som är skonsam och har naturliga ingredienser. Från första gången jag började använda denna Obagi ögonkräm kände jag skillnad. Den är smidig och får mina ögon att kännas ljusare och yngre. Jag använder den varje kväll, och ibland på morgonen också, beroende på mina planer för dagen och vädersituationen (jag återfuktar alltid mer under de torra/kalla vintermånaderna).
  5. Neocutis NEO FIRM Neck & Decollete Tightening Cream – Alldeles för ofta kommer jag att se kvinnor med vackra, livfulla ansikten som åldrar dem fem år, tillsammans med en skrynklig/torr hals som åldrar dem sju år. Som en del av all-over hudvård, se till att du inkluderar din nacke och bröst (decolleté) i rutinen. Det finns mycket kraft i denna lilla flaska. Det är ett fuktgivande komplex som är tillräckligt skonsamt för min hud, men kraftfullt nog att verkligen strama upp huden i min nacke och återställa en del av mitt naturligt förlorade kollagen och elastin. Det verkar till och med jämna ut min hudton lite, som tenderar att fluktuera naturligt från blek till irriterad/röd i fläckiga fläckar. Kombinationen av peptider, kollagener, hyaluronsyra, glykolsyra (och mer) hjälper till att stärka, konditionera, vitalisera, föryngra och skydda min hud. Jag är ett stort fan av denna halskräm.

 

Så där har du det; mina topp 5 hudvårdsprodukter för ultrakänslig hud som min. Innan jag hittade dessa produkter applicerade jag sällan något annat i ansiktet än en solkräm för långa dagar utomhus. Ibland använde jag en lotion i ansiktet, men det skulle göra det kliande och göra mina kinder röda (inte på ett sött "rodnande" sätt; på ett "är du ok, du är väldigt röd" sätt). Jag hatade att jag inte kunde ge min hud den vård den förtjänade och var frustrerad över alla produkter jag hade provat som bara aldrig passade riktigt. Jag var så glad över att ha hittat dessa hudvårdsartiklar och är glad över att kunna dela listan med dig i hopp om att de kan hjälpa din känsliga hud också.


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras